Domates Salçası Tarifi Domates Salçası Nasıl Yapılır Domates Salçası Oktay Usta Tarifleri, yemek tarifleri, evde domates salçası nasıl yapılır, et yemekleri için evde hazırlanan salça tarifi, zeytinyağlı yemekler için domates salçası, balıklar için salça tarifi.
Domates Salçası Tarifi
Malzemeleri:
- 12 tane domates
- İki çorba kaşığı sade yağ
- İki çorba kaşığı un
- İki su bardağı su
- Yarım bardak et suyu
- Tuz
- Biber
Yapılışı
Domatesleri yıkayın ikiye bölün ve tencereye koyun
Suyu, tuzu ve biberi ilave ederek 20 dakika kadar kaynatın.
Daha sonra kevgirden geçirin.
Yağın içinde iki çorba kağşığı unu kavurun, somateslere ilave ederek karıştırın.
Domates karışımına et suyunu da ilave ederek karıştırın.
Tekrar ateşte koyarak kıvamlı bir hal alana kadar kaynatın.
Soğumadan kavanoza koyun, soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
Buzdolabına kaldırın.
Not: Bu salça; et, zeytinyağlı yemekler ve balıklarda kullanılır.