Adana Makarnası Tarifi
Malzemeleri
- Bir paket kesme makarna
- Üç tane kuru soğan
- İki tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- İki yemek kaşığı margarin
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı karabiber
- İki çay kaşığı tuz
Yapılışı
Suyu kaynatın tuzu ve makarnayı koyarak 7-8 dakika pişirin.
Margarini eritin, içine küp şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiberi ve tuz atın.
Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun.
Biber salçası ve pul biber ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız sosu makarnaya ilave edip 4 dakika karıştırın.
İnce ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.