Patlıcan Kebabı Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Patlıcan Kebap Oktay Usta, Patlıcan Kebap Tarifi, Patlıcan Yemekleri, Patlıcanlı Yemekler, Tarifler, patlıcan kebap oktay usta, etli patlıcan kebap, patlıcan kebap tarifleri, patlıcanlı kebap, fırında patlıcan kebap tarifi, fırında patlıcan kebap, patlıcan kebap tarifi, kürdanlı patlıcan kebap
Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo kuşbaşı koyun eti
- 6 tane patlıcan
- 4 tane yeşil biber
- 4 tane domates
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı çiçek yağı
- 2 su bardağı Su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
Yapılışı
İki kaşık yağda, ince doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş kuşbaşı et karıştırılarak kavrulur.
Üzerine sulandırılmış salça ve tuz ilave edilerek kapağı kapatılır.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Patlıcanların kabukları alacalı soyulur.
3 cm. uzunluğunda doğranarak üzerlerine tuz ekilir, elle ovulur, 10-15 dakika bekletilir.
Daha sonra yıkanır, kurulanır, ayçiçek yağında kızartılır.
Uygun büyüklükte bir tepsinin kenarlarına patlıcanlar yerleştirilir, ortasına et, suyu ile birlikte konur.
Üzeri dilimler halinde domates ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süslenir.
10-15 dakika fırında pişirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.