Tencerede Patlıcanlı Kebap Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri Patlıcanlı Kebap Oktay Usta Tarifleri, tencerede patlıcanlı kebap, patlıcanlı kebap tarifleri, patlıcan kebabı, tepside patlıcanlı kebap, patlıcanlı kebap oktay usta, mangalda patlıcanlı kebap, patlıcanlı kebap tarifi, patlıcanlı köfte
Patlıcanlı Kebap Tarifi
Malzemeleri:
- 600 gr Kuzu kuşbaşı
- 60 gr margarin
- 400 gr Patlıcan
- 100 gr Soğan
- 200 gr Domates
- l tatlı kaşığı Tuz
- 1/2 tatlı kaşığı Karabiber
- 2 1/2 bardak Su
- 1/2 demet Maydanoz
Yapılışı
Ön hazırlık olarak patlıcanı alcalı soyun.
Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın.
İri küpler halinde doğrayın.
Tuzlu suya yatırıp, üzerine bir kapak bastırarak bekletin.
Soğanı soyup kuşbaşı doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, dal dal ayırın.
Patlıcanları tuzlu suda en az yarım saat bekletin. (30 dakika)
Bu sürenin sonunda, tencereden hafifçe sıkarak alın, kurulayın.
Yağın yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızınca patlıcanları sık sık karıştırarak, 5-6 dakika kızartın
Patlıcanları tencereden alıp, kağıt peçete üzerinde bir kenarda bekletin.
Kalan yağı bir başka orta boy tencerede, orta ateşte eritin.
Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
Ateşi açın.
Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
Soğanı tenceredeki etlere ilave edin.
Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
Domatesi ilave edin, karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Tuz ve biberini serpin, karıştırın.
Suyunu sıcak olarak ilave edin.
Ateşi kısın.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
Kebabı, ağır ateşte, yaklaşık 30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Tencereyi ateşten almadan 20 dakika önce, kızarmış patlıcanları ilave edin.