Şakşuka Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri, şakşuka tarifi portakal ağacı, patlıcanlı şakşuka yemeği, şakşuka tarifi oktay usta, zeytinyağli şakşuka, şakşuka yapılışı, haydari tarifi, şakşuka nasıl yapılır, şakşuka tarifi resimli
Malzemeleri:
- 1 tane patlıcan
- 1 tanekabak
- 2 tane s yapmak için domates
- 1 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 tane biber
- 1 diş sarmısak
- Tuz
- 1 çay kaşığı sirke
- Kızartmak için sıvıyağ
Kabak, patlıcan ve patatesin kabuklarını soyup, küp biçiminde doğrayın.
Patlıcanları tuzlayıp, yarım saat bekletin.
Yıkayıp suyunu süzün.
Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
Önce patatesi sonra kabak ve patlıcanı kızartın.
Servis tabağına alın.
Sosu için, domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini alın.
Küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını tavaya alıp yemeklik doğradığınız soğanları kavurun.
Domatesleri ilave edin.
Domates suyunu çekene kadar bekletin.
Ezilmiş sarmısak ve sirkeyi ekleyin.
Tuzunu ilave edin.
Biberleri küp biçiminde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.
Yemeğin üzerine koyup servis yapın.