Malzemeleri:
- Bir litre süt
- Yedi yYemek kaşığı pirinç unu
- Bir su bardağı pudra şekeri
- Bir su bardağı süt kreması
- Yarım yemek kaşığı margarin
- Bir paket vanilya
Yapılışı:
Öncelikle sütü tencereye koyup üzerine pirinç unu ve pudra şekerini ilave edin.
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşana kadar pişirin.
Ocaktan almadan az önce margarini ilave edin.
Hazırladığınız muhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakın.
Daha sonra bir su bardağı kremanın içine vanilyayı ilave ederek karıştırın.
Karışımı soğuyan muhallebinin içine dökerek mikserle 2-3 dakika çırparak karıştırın.
Tatlı kaselerini suyla hafifçe ıslatın.
Tatlıyı kaselere paylaştırın.
Buzdolabında bir gece bekletin.
Ertesi gün servis tabaklarına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.