Aşure Tarifi Aşure Malzemeleri Aşure Tarifi Oktay Usta Aşure Nasıl Yapılır Nohutlu Fasulyeli Buğdaylı Üzümlü Kayısılı İncirli, Aşure Tarifi, aşure tarifi emine beder, aşure nasıl yapılır, oktay usta aşure tarifleri, aşure yapımı, sultan aşure tarifleri, kolay asure tarifi, aşure yapılışı, 10 kişilik aşure tarifi, aşure nasıl yapılır tarifleri, aşure nasıl yapılır ümit usta, aşure nasıl yapılır oktay usta, pekmezli aşure nasıl yapılır, kolay aşure nasıl yapılır
Aşure Tarifi
Malzemeleri:
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı kuru fasulye
- 1.5 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı ya da siyah farketmez)
- 6-7 tane ceviz
- 15 tane kuru kayısı
- 15 tane kuru incir
- Bir su bardağı yer fıstığı
- Bir çay bardağı fındık
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir çay bardağı ceviz
- İki su bardağı toz şeker
- Tarçın
Yapılışı
Nohudu ve kuru fasulyeyi bir gece önceden suda ıslatın.
Ertesi gün suyunu süzüp yıkayıp tencereye alın.
Buğdayı yıkayıp onları da ekleyin.
Üzerine 3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
Buğday, nohut, kuru fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kayısıları küçük parçalar halinde doğrayın.
Aynı şekilde inciri de doğrayın.
Üzümlerin saplarını ayıklayıp iyice yıkayın.
Tencerede yumuşayan nohut, fasulye ve buğdayın içine kayısı, incir ve üzümü ilave edin
Tuzu ilave edin.
Suyu yetersiz gelirse kaynamış su ekleyin.
Şekerini de ekleyin kaynatın.
Kaynadıktan ve kıvama geldikten sonra servis tabaklarına alın.
Üzerine ceviz, fındık, fıstık parçalarını ekleyip, tarçını serpin.
Üzerine koyacağınız malzemeler isteğe bağlıdır, isterseniz nar taneleri de koyabilirsiniz.