Cevizli Ev Baklavası Tarifi Evde Pratik Baklava Nasıl Yapılır Tatlılar, cevizli baklava tarifi, cevizli ev baklavası tarifleri, cevizli ev baklavası yapılışı, cevizli baklava, fırında cevizli ev baklavası, ev baklavası tarifi, oktay usta cevizli ev baklavası, ev baklava tarifi
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Malzemeleri:
- İki tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- İki çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı süt
- Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
- Bir çay kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı limon suyu
- Alabildiği kadar un
İç harcı için
- Bir çorba kasesi ceviz içi
- 200 gram margarin veya terayağı
- Bir paket mısır veya buğday nişastası
Şerbeti için
- Yedi su bardağı toz şeker
- Altı su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
Karıştırma kabına yumurtayı, sıvı yağı, sütü, yoğurdu, limon suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz. Üzerine unu, tuzu, kabartma tozunu ilave ediyoruz.
Hamuru kulak memesi kıvamından biraz daha sert olana kadar yoğuruyoruz.
Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz küçük şekilde bezeler ayırıyoruz.
Hepsini birer birer yuvarlıyoruz.
Tezgaha nişasta serpiyoruz.
Hamurları çay tabağından biraz daha büyük bir şekilde açıyoruz.
Hamurumuzu böyle açarken dört kat olarak üst üste yağlayıp koyuyoruz.
Katlarımızı hazırlayınca merdaneyle fırın tepsisinin büyüklüğünde açıyoruz.
Tepsiye yerleştirip üzerine ceviz serpip hamurlar bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
Son katı açıp tepsiye serdikten sonra kenarlarını bıçağın ucuyla bastırarak içeriye sıkıştırıyoruz.
Baklavamızı dilim dilim kesiyoruz.
Üzerine margarin veya tereyağı eritip ılık olarak her tarafına eşit olarak döküyoruz.
170 derecelik fırında ortalama 50-55 dakika pişiriyoruz.
Üzeri nar gibi kızarana kadar fırında tutuyoruz.
Şerbetini toz şekeri, suyu, limon suyunu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatıp hazırlıyoruz.
Baklavamız fırından çıktıktan sonra şerbeti ılıkken döküyoruz.