Karnıyarık Tarifi Patlıcan Yemekleri Patlıcanlı Yemek Tarifleri, yemek tarifleri, oktay usta karnıyarık tarifleri, karniyarık pişirmek, oktay usradan karnıyarık tarifleri, karnıyarık malzemeleri, misyemek, patlıcan yemekleri, zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifi.
Karnıyarık Tarifi
Malzemelei
- 6 tane orta boy patlıcan
- 250 gram dana kıyma
- 2 tane soğan
- 2-3 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 tane sivri biber
- 3-4 çorba kaşığı yağ
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Patlıcanların baş kısımları kesip alaca soyun.
Tuzlu suda yarım saat bekletin.
Sonra yıkanıp kurulayın.
Yağda her yanını çevirerek kızartın.
Tepsiye yerleştirin, boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesin.
İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrun.
Soyulup doğranmış domateside ilave edip biraz karıştırım.
Kıymayı da ilave edin.
Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edin.
Patlıcanların içine doldurun.
Üzerlerine domates dilimleri yerleştirin.
Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirin.
Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse "patlıcan oturma" olur.