Türk Lokumu Tarifi Sade Türk Lokumu Nasıl Yapılır Malzemeleri türk lokumu nasıl yapılır, evde türk lokumu yapımı, türk lokumu tarifi oktay usta, türk lokumu tarifleri, ev yapımı türk lokumu, türk lokumu tarifi soframız, türk lokumu yemek tarifi, ev yapımı lokum tarifi
Sade Türk Lokumu Malzemeleri
- 1 kilo tozşeker
- Yarım litre su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı nişasta (100 graam)
- Yarım çay bardağı su
- 2 gram krem tartar
- Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için:
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudraşeker
Yapılışı
Sade Türk lokumu: Tozşeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın.
Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.
Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin.