Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Tarifi Zeytinyağlı Kuru Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Pişirmek, kolay fasulye pilaki, fasulye pilaki tarifi oktay usta, fasulye pilaki yemek tarifi, fasulye pilaki tarifleri, fasulye pilaki nasıl yapılır, kuru fasulye yemek tarifi, zeytinyağlı fasulye pilaki, pilakinin tarifi, kuru fasulye pilaki tarifleri, kuru fasulye yemek tarifi, fasülye pilaki tarifi, kuru fasulye salatası tarifi, fasulye pilakisi tarifi, etli kuru fasulye tarifi, etsiz kuru fasulye tarifi, kuru fasulye tarifi oktay usta
Zeytinyağlı Fasulye Pilaki Tarifi
Malzemeleri
- 250 gram dermason cinsi kuru fasulye
- İki kahve fincanı zeytinyağı
- Bir tane küçük boy patates,
- Bir tane domates
- Bir tane küçük boy havuç
- Bir tane ince kıyılmış orta boy kuru soğan
- Arzuya göre 5 tane arpacık soğan
- Maydanoz
- Bir diş sarımsak
- Dört bardak su
- Tuz
- Biraz şeker
Yapılışı
Akşamdan yıkanıp ıslatılmış fasulyelerin üzerine su doldurarak orta ateşte ağır ağır 45 dakika haşlayıp süzün. Sebzeleri temizleyip ince ince doğrayın.
Kızdırdığınız yağın içine soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyerek kavurun.
Aynı tencerenin içine sırasıyla havucu, patatesi ve fasulyeyi ekleyip bir müddet daha kavurun.
Üzerine domates, su, tuz ve şeker koyarak ağır ateşte 1 saat pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder