Yumurtalı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi Yumurta Yemekleri

Yumurtalı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeler:
  • Yarım kilo ıspanak
  • Üç tane kuru soğan
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üç tane yumurta (kişi sayısı fazlaysa yarım kg ıspanak için 5 yumurtaya kadar kullanabilirsiniz)
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
Ispanakları temizleyip ince ince doğrayalım.
Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuralım.
Salçayı ve baharatları ekleyip bir kaç kez karıştıralım ve ıspanakları ekleyelim.
Hiç su ilave etmeden (ıspanaklar kendi suyunu salıyor) pişirelim.
Ispanaklar kavrulduktan sonra kaşıkla, kullanacağımız yumurta sayısı kadar oyuklar açalım ve yumurtaları bu oyuklara kıralım.
Üzerine pul biber serpip ağzını kapatıp yumurtalar katılaşana kadar pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.