- 350 gram orta yağlı kıyma
- Dört tane kemer patlıcan
- Bir tane soğan
- İki tane domates
- Bir tatlı kaşığı salça
- İki çorba kaşığı sıvı yağ
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanların baş kısmını kesip yıkayın ve 1 cm kalınlığında verevine doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kıyılmış soğanlara tuz ve karabiber ekleyin, ayrıca arzu ettiğiniz başka baharatlar varsa onları da ekleyin. Soğanları tuzla ovarak öldürün.
Salçayı bir fincan suyla karıştırıp kıymayla beraber soğan-baharat karışımına ilave edin. Hepsini yoğurup köfte şekline getirin. Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip tencereye dizin.
Diğer tarafta domatesleri rendeleyip iki kaşık sıvı yağ ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yemeğin üzerinde gezdirin. Yemeği süslemek için patlıcanların arasına sivri biber yerleştirin. Yemeğin üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.