Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

    Bal Badem Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi 
    Malzemeleri:
    • Üç yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
    • Bir su bardağı pudra şekeri
    • Sekiz çorba kaşığı irmik
    • 200 gram margarin
    • Bir paket kabartma tozu
    • Yarım su bardağı toz badem
    • Aldığı kadar un
    Şerbeti için
    • 2,5 su bardağı su
    • 2,5 su bardağı şeker
    • Bir dilim limon
    • Malzemeler 20 dakika kısık ateşte kaynayacak soğuk olarak dökülecek
    Yapılışı
    Pudra şekeri ve yağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir, şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

    Fırından çıkıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbet dökülür.