- Bir su bardağı aşurelik buğday
- Yarım çay bardağı nohut
- Yarım çay bardağı kuru fasulye
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağı küp doğranmış kayısı
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir tane portakalın rendelenmiş kabuğu
- 15 su bardağı su
- Yarım çay bardağı toz antep fıstığı
- İki çorba kaşığı dolmalık fıstık
- Yarım çay bardağı ceviz
Yapılışı
Buğday, fasulye ve nohudu yıkayıp, bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Suyunu katın ve kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpüğü arada bir kevgirle alın. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekletip, süzün. Aşure koyulaşmaya başladığında kuş üzümü, dolmalık fıstık ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Şekeri ekleyip kaynatmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini toz antep fıstığı, dolmalık fıstık ve cevizle süsleyip, servis yapın.