Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi

Köfteli Enginar Nasıl Yapılır Tarifi  
Malzemeleri:
  • 5-6 tane enginar
  • Yarım kilo iç bakla
  • ki tane havuç
  • Bir yemek kaşığı salça
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • Bir tane orta boy rendelenmiş kuru soğan 
  • İki dilim ekmek içi
  • Bir tane yumurta
  • Yarım çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
Enginarları tencereye koyup yarım limonlu su ile haşlıyoruz.
Ayrı bir tencerede iç baklayla küçük kare şeklinde doğradığımız havucu 1 su bardağı su ile haşlıyoruz. (Suyunu süzmüyoruz.)
Diğer tarafta köfteyi yapacağımız kaba kıymayı, ekmek içini, kuru soğanı, yumurtayı, pulbiberi, karabiberi, tuzu katıp hepsini yoğuruyoruz.
Köfteyi fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz.
Tavaya yağı koyup köfteleri sallayarak kızartıyoruz. Kızarınca içine bir yemek kaşığı salçayı katıp karıştırıyoruz.
Üzerine haşladığımız iç baklayla havucu aktarıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz.
Enginarları haşladığımız suyun içine sıralıyoruz.
İçlerine köfteli harçtan koyuyoruz. 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
Servis yaparken dereotu serpiyoruz.