Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Usta

Ayva Reçeli Nasıl Yapılır Tarifi  Oktay Usta
Malzemeleri:
  • 2 kilo ayva 
  • 2 kilo toz şeker
  • 1,5 litre su 
  • 10 tane karanfil 
  • Bir tane limon suyu
Yapılışı
Aldığınız ayvaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. 1.5 litre suyu tencereye koyun ve rendelediğiniz ayvaları ekleyin. Ayvaların çekirdeklerini çıkarmanıza gerek yok. Ayvaları haşlayın ve kaynamasını bekleyin. Ayvalar hafif piştikten sonra 2 kg toz şekeri ve 10 tane karanfili ekleyin. Pişirmeye devam edin ve ocaktan almadan yaklaşık 10 dakika önce limon suyunu ekleyin.

Son olarak ocaktan aldığınız ayva reçelinizi sıcak şekilde kavanoza boşaltın ve kapağını kapatın. Afiyet olsun.