Malzemeleri
- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- Bir su bardağı köftelik ince bulgur
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir limonun suyu
- Bir çorba kaşığı biber salçası
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı kimyon
- Birkaç yeşil limon dilimi
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Yapılışı
Mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu çekene ve mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bulguru başka bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar bekletin.
Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Mercimek, bulgur, soğan, maydanoz, biber, domates salçaları, zeytinyağı, limon suyu, pul biber, kimyon, tuz, karabiber ve kekiği çukur bir kaseye alın. İyice harmanlayıp yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırarak uzun köfteler hazırlayın. Köfteleri salata yapraklarının ve limon dilimlerinin içinde servis yapın.