Malzemeleri:
- Bir kilo dana kıyması
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir tane soğan
- Atı dilim tost ekmeği
- Dört ane yumurta
- 80 gram galeta unu
- Tuz
- 200 gram süzme yoğurt
- Karabiber
Yapılışı
Soğanı ince ince kıyın ve 2 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun sonra soğumaya bırakın.
Tost ekmeklerinin kenarlarını çıkartıp, ufalayın. Kıymayı ekmekler, soğan, yumurta ve yoğurt ile karıştırıp düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bolca karabiberleyip tuzlayın. Üstünü bir örtüp 1 saat buzdolabında bekletin. 1 saat sonunda dolaptan çıkartıp harçtan parçalar kopartarak köfteleri yapın.
Bu harçtan yaklaşık 40-45 adet köfte çıkar. Sıvı yağı tavaya koyup kızdırın ve köfteleri kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapın.