Tencerede Patlıcan Tarifi
- Malzemeleri:
- İki tane sivri biber
- Altı tane kemer patlıcan
- İki tane kuru soğan
- Üç tane orta boy domates
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir tane limon
- Bir baş sarımsak
- Bir çay kaşığı toz şeker
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup dört eşit parçaya bölün.
Her parçayı ortadan ikiye doğrayın.
Acısının çıkması için tuzlu suya koyun
Tencereye sıvı yağı koyun.
İçine yemeklik doğradığımız kuru soğanları dökerek soteleyin.
Sarımsakları da küçük küçük doğradıktan sonra ilave ederek soteleyin.
Domateslerin kabuğunu soyarak küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave ederek pişirin.
Tuzunu, toz şekeri atıp pişirmeye devam edin.
Her parçayı ortadan ikiye doğrayın.
Acısının çıkması için tuzlu suya koyun
Tencereye sıvı yağı koyun.
İçine yemeklik doğradığımız kuru soğanları dökerek soteleyin.
Sarımsakları da küçük küçük doğradıktan sonra ilave ederek soteleyin.
Domateslerin kabuğunu soyarak küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave ederek pişirin.
Tuzunu, toz şekeri atıp pişirmeye devam edin.
Diğer taraftan patlıcanların suyunu kuruladıktan sonra başka bir tencereye diziyoruz.
Üzerine sivri biberleri diziyoruz.
Sotelediğiniz soğan, sarmısak, domatesleri, tuz ve şeker karışımını patlıcanların üzerine boşaltın.
Üzerine bir çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
Üzerine bir çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.