Tencerede Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Tencerede Patlıcan Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri, Patlıcan Yemeği, Patlıcan Oktay Usta Tarifleri, Mis Zeytinyağlı Ekşili Patlıcan Pişirmek, misyemek, Patlıcan Tarifleri, Patlıcan Yemekleri,  Zeytinyağlı Yemekler, Patlıcan Yemeği Oktay Usta Tarifi,  Zeytinyağlı Ekşili Patlıcan Pişirmek İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir.

Tencerede Patlıcan Tarifi
  • Malzemeleri:
  • İki tane sivri biber
  • Altı tane kemer patlıcan
  • İki tane kuru soğan
  • Üç tane orta boy domates
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tane limon
  • Bir baş sarımsak
  • Bir çay kaşığı toz şeker
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı soyup dört eşit parçaya  bölün.
Her parçayı ortadan ikiye doğrayın.
Acısının çıkması için tuzlu suya koyun
Tencereye sıvı yağı koyun.
İçine yemeklik doğradığımız kuru soğanları dökerek soteleyin.
Sarımsakları  da küçük küçük doğradıktan sonra ilave ederek soteleyin.
Domateslerin kabuğunu  soyarak küp şeklinde doğrayın ve tencereye ilave ederek pişirin.
Tuzunu, toz şekeri atıp pişirmeye devam edin.
Diğer taraftan  patlıcanların suyunu kuruladıktan sonra başka bir tencereye diziyoruz.
Üzerine sivri biberleri diziyoruz.
Sotelediğiniz soğan, sarmısak, domatesleri, tuz ve şeker karışımını patlıcanların üzerine boşaltın.
Üzerine bir çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.
Maydanozla süsleyip servis yapın.