Malzemeleri:
- Bir su bardağı kırmızı mercimek
- İki su bardağı ince bulgur
- İki tane kuru soğan
- İki su bardağı su
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- Bir çay kaşığı karabiber
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı kimyon
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir demet maydanoz
- 5- 6 sap yeşil soğan
- Marul
- Tuz
- Limon
Bir su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp İki su bardağı su ile kısık ateşte pişiriyoruz.
Mercimekler ezilip, hafif sulu kalıncaya kadar kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
İçine ince bulguru ilave edip karıştırıyoruz.
Kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya kadar bekletiyoruz.
İki tane kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alıyoruz.
1,5 çay bardağı sıvı yağ ile soğanları pembeleşinceye kadar soteliyoruz.
Sonra bir tatlı kaşığı biber salçası ve bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Bu karışımı bulgur ve mercimeğin üzerine döküyoruz.
Karabiberi, pul biberi ve kimyonu ekleyip yoğuruyoruz.
5-6 tane yeşil soğanı yıkayıp doğruyoruz.
Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp ince ince kıyıyoruz.
Derin bir kaseye boşaltıp üzerine yeşillikleri ilave edip 1-2 dakika daha yoğuruyoruz.
Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde çiğ köfte şekil veriyoruz.
Servis tabağını marul ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapıyoruz.