Kısır Tarifleri Kısır Çeşitleri Kısır Tarifi

Kısır Tarifleri Kısır Çeşitleri Kısır Tarifi
Malzemeleri
  • Bir su bardağı ince bulgur
  • İki tane orta boy domates
  • İki tane orta boy salatalık
  • Bir tane orta boy kuru soğan
  • Bir diş sarımsak
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi ya da limon suyu
  • Bir su bardağı sıcak su
  • Maydanoz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Yapılışı
Bulguru bir su bardağı sıcak suyla ıslatın.
Suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Biber salçasını ekleyin.
Ayrı bir kabın içine domates, maydanoz, salatalık ve naneyi ince ince doğrayın.
Tüm malzemeleri bir kabın içine koyarak iyice karıştırın.
Yağını, nar ekşisi ya da limon suyunu ilave edip tekrar karıştırın.
Kısırınız servise hazır.