Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- Bir tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Üç dilim bayat ekmek içi
- İki diş sarımsak
- Bir tane yumurta
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Üç tane patates
- Üç tane domates
- Beş tane sivri biber
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- İki yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir su bardağı su
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Geniş bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ufalanmış ekmeği, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kimyonu, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ekleyip köfteyi iyice yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatıp parmak kalınlığında yuvarlak uzun köfteler hazırlayalım.
Teflon tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım ve köfteleri arkalı önlü kısık ateşte kızartalım.
Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp biber salçasını, 2 adet domatesi rendeleyip tavada soteliyoruz.
Suyu ve tuzu ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Tepsiye domates sosunu boşaltıyoruz.
Üzerine köfteleri sıralıyoruz.
Kızarttığımız patatesleri ilave edip, biber ve ayırdığımız bir tane domatesi üzerine dilimliyoruz.
Tepsinin üzerine alüminyum folyoyla kapatıp 250 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.