Kırmızı Lahana Salatası Tarifi
Malzemeleri:
- Bir tane orta boy kırmızı lahana
- Üç tane limon
- Bir çay bardağı sirke
- Bir çay bardağı zeytin yağı
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Öncelikle kırmızı lahananın dış yapraklarını atın.
Lahananın dışını güzelce yıkadıktan sonra kurulayın.
Lahanayı ortadan ikiye kesip ince ince kıyın.
Lahanayı keserken kök kısımlarını ayıklıyoruz.
Kıydığımız lahanaları geniş bir karıştırma kabına koyun.
Üzerine tuzu, 3 tane limon suyunu ilave ederek elinizle iyice ovun.
Üzerine sirkeyi ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız salatayı cam bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın.
2-3 ay süre ile dolapta durabilir.
Servis yaparken marul salatası ile veya herhangi bir salata ile birlikte süslemelerde kullanabilirsiniz.
NOT: Lahanaya limon güzel renk verdiği için ilk önce tuzla birlikte ovuyoruz.Eliniz ve doğrama tahtasının rengi boyanıyor . Buralara limon sürdüğünüzde rengini alıyor.