Malzemeleri:
- Yarım kilo labne peyniri
- Bir su bardağı toz şeker
- 50 gram (Yaklaşık 3 çorba kaşığı içine yarım paket vanilya katılmış şeker)
- 150 gram margarin
- İki tane yumurta sarısı
- İki yemek kaşığı kakao
- 200 gram kedi dili bisküvisi
- Bir su bardağı süt
Yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini sıcak suyla ıslatıp, kuruladığımız bir tencereye alalım.
Toz şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Labne peynirini de ilave ederek iyice karıştıralım.
Peynirli malzemeyi üçe bölüp ayrı ayrı kaplara alalım.
İlk peynirli malzemeye vanilyalı şekeri ilave edip karıştıralım.
İkinci parçaya kakaoyu, üçüncü parçaya ise yumurta sarılarını karıştıralım.
Yüksek ve dikdörtgen şeklinde bir kalıbı şeffaf folya ile kaplayalım.
Kedi dili bisküvilerini teker teker süte batıralım ve hafifçe ıslatalım.
Önce kek kalıbının tabanına sütle ıslattığımız kedi dili bisküvilerini yerleştirelim.
Sonra kalıbın kenarlarını da bisküvilerle kaplayalım. (Gerekirse bisküvileri ikiye bölelim)
Sırasıyla vanilyalı, kakaolu ve yumurtalı karışımları üst üste kalıba yayalım. Hazırladığımız bu keki 2 saat buzlukta veya 3 saat buzdolabında bekletelim. (Servis yapmadan önce bir tabağa ters çevirip üzerini çilek, vişne gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.)
Birkaç dilim keserek kekin iç kısmı görünecek şekilde servis yapalım.