Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Patlıcanlı Yelpaze Kebabı Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir kilo küçüklerinden bostan patlıcan 
Köftesi İçin:
  • 300 gram kıyma
  • İki dilim bayat ekmek içi
  • Bir tane orta boy rendelenmiş kuru soğan
  • Bir tane yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir yemek kaşığı sıvıyağ
  • Bir çay kaşığı pulbiber
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
Sosu İçin:
  • Üç tane domates
  • Üç diş sarımsak
  • Üç yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadr tuz
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak patlıcanları alacalı soyuyoruz.
Soyulan patlıcanları geniş bir kabın içine alıp her tarafını tuzluyoruz.
Patlıcanları yarım saat tuzda bekletiyoruz. (Patlıcanların acı suyunun çıkması için)
Diğer tarafta köfte harcının hepsini karıştırarak güzelce yoğuruyoruz.
Köfte şekli veriyoruz.
Daha sonra patlıcanları yıkıyoruz.
Kağıt havlu ile kuruluyoruz.
Bıçakla uzunlamasına 2′ye kesiyoruz. (Ayırmıyoruz)
Patlıcanların her tarafını yağlıyoruz.
Tepsiyi yağlıyoruz.
Kestiğimiz patlıcanların aralarına köfteyi koyuyoruz.
Tepsiye dizdikten sonra 200 derecelik fırında patlıcanlar pişene kadar (Tahminen bir saat) pişiriyoruz.
Diğer tarafta tavaya sıvıyağı, rendelediğimiz domatesi, sarımsağı koyup kısık ateşte pişiriyoruz.
Sosu patlıcanların aralarına boşaltıyoruz. 15-20 dakika daha pişirip servis yapıyoruz.