Balık Dolası Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Balık Dolası Tarifi
Malzemeleri: 
  • Altı parça fileto balık (mezgit, alabalık olabilir)
  • Haşlanmış bir miktar pazı yaprağı içi
  • 1,5 su bardağı Amerikan Pirinci
  • İki orta boy soğan
  • Bir kahve fincanı fıstık
  • Bir kahve fincanı kuş üzümü
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam yenibahar
  • Yarım fincan soya yağı
Hazırlanışı 
Soğanlar yağda kavrulur.
Kuş üzümü, fıstık ve haşlanmış pirinç ilave edilir.
Sonra fileto balık tuzlanır.
Üzerine pazı ve iç konularak rulo yapılır. Yağlanmış cam pişirme kabına konulur.
Tuz, kırmızı biber ve biraz un serpilir, fırında pişirilir.
Süslenerek servis edilir.