Sazan Balık Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri

Sazan Balık Dolması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
  •  İki kilo sazan balığı
  • Bir su bardağı bulgur
  • 1,5 bardak su
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Bir yemek kaşığı kuru nane
  • Bir baş soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İğne iplik
Hazırlanışı
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır.
Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir.
Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir.
Suyunu çekinceye kadar pişirilir.
İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dakika dinlenmeye bırakılır.
Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir.
Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür.
Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.