Patates Mantısı Tarifi Yemek Tarifleri



Patates Mantısı Tarifi
Malzemeleri:
  • Beş tane haşlanmış patates
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
İç Harcı İçin:
  • İki tane soğan
  • 200 gram. kıyma
  • Bir kase yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:
  • Bir kase çırpılmış yoğurt
  • Bir çorba kaşığı tereyağı
  • Bir çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
Önce patatesleri karıştırma kabının içine rendeliyoruz.
İnce doğranmış maydanozu ilave ediyoruz.
Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırıyoruz.
Patates harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz.
İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvı yağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
Kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuz ve karabiber döküp iyice karıştırarak kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
Kıymalı harçtan çanak şeklindeki patateslerin  içlerine dolduruyoruz.
Üzerine çırpılmış yoğurt döküyoruz.
Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne döküyoruz.
Patates mantısı servise hazır...