Düğün Helvası Tarifi
Malzemeleri:
- 2.5 su bardağı un
- 200 gram margarin
- 200 gram beyaz fıstık
Şerbeti için :
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 kilo süt
Yapılışı
Şerbet malzemeleri; toz şeker ve sütü karıştırıp 2-3 dakika kaynatın.
Bir tencerenin içine unu, margarini ve beyaz fıstığı koyun.
Çok ağır ateşte fıstık ve unu altın sarısı renginde sararıncaya kadar ağır ağır karıştırarak kavurun.
Şerbetini kaynar olarak üzerine dökün.
Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
Bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin.
15 dakika demlendirdikten sonra servise hazır.