Midye Dolma Tarifi
Malzemeleri:
- 60 büyük boy midye
- 600 gram zeytinyağı
- 8 su bardağı su
- 250 gram kuş üzümü
- 1.5 kilo soğan
- Bir demet dereotu
- 200 gram beyaz fıstık
- Dört su bardağı pirinç
- İki çorba kaşığı toz şeker
- Karabiber
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
Yapılışı
Midyeleri temizleyip, bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımı ile kenarlarından açın. İçindeki tüyü ve ufak et parçasını çıkarın. Tekrar bol suda yıkayın ve bir süçgeçte süzün.
Soğanları ufak ufak doğrayın, fıstıkla beraber zeytinyağında sararıncaya dek kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu ilave edin. Pirinç suyunu çekinceye dek kavurun. 4 su bardağı su, karabiber, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve toz şeker ilave edin. Orta hararetli ateşte suyunu çekinceye dek bekletin.
Tencerenin kapağı kapatıp soğumaya bırakın. İnce ince kıydığınız dereotunu ilave edin. Malzemeyi süzülen midyelerin içine doldurun. Büyük bir tencerenin içine harlı ateşte midyeleri pişinceye dek kaynatın. Soğuduktan sonra midyelerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağ sürüp servis yapın.