Karaköy Poğaçası Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım cay bardağı seker
- Bir su bardağı yoğurt
- İki tane yumurta(bir adet sarı üzerine)
- Bir yemek kaşığı tuz
- Bir paket kabartma tozu
- 250 gram beyaz peynir
- Aldığı kadar un
Yapılışı:
Yumuşamış margarin, yumurta, yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuzu koyup güzelce karıştırın.
Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alın.
Peyniri çatalla iyice ezin.
Hamuru elinizle açın, içine bir kaşık peynir koyarak kapatın.
Elinizde köfte gibi yuvarlayın.
Yağlanmış tepsiye dizerek, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.