Ispanaklı Krep Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri


Ispanaklı Krep Tarifi
Malzemeler:

  • 125 gram un (1 su bardağından biraz fazla oluyor)
  • Bört tane yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • 50 gram yumuşak margarin
  • 200 gram dondurulmuş
  • 200 gram beyaz peynir
  • Bir tutam toz şeker
  • 200 milim krema
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Un, süt, şeker, tuz, iki tane yumurta, 20 gram margarin,  karıştırarak hamur haline getirin. 
1 saat dinlenmeye bırakın.
Çözülmüş ıspanağın suyunu iyice sıkın ve püre haline getirin.
Beyaz peynir, 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 adet yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın.
18 santim çapında yağlanmış tavada 8 adet krep pişirin.
Üzerine ıspanak püresini yayıp, rulo yapın.
Yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dizin.
Üzerlerine kalan kaşar peynir ile karıştırdığınız kremayı dökün.
225 Derecede ısıttığınız fırının alttan ikinci rafında 15-20 dakika pişirin.