Adana Kebabı Tarifi Yapılışı Malzemeleri


Adana Kebabı Tarifi 
Malzemeleri:
  • Bir kilo ince çekilmiş kuzu kıyma
  • 100 gram yağ
  • Bir çorba kaşığı acı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Kıymayı, pul biber ve toz biberle güzelce yoğurun.
Buzdolabına koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yoğurun.
Yoğurduğunuz kaymadan avucunuzun aldığı kadar parçalar kopararak sislere tutturun.
Elinize yapışmaması için ara sıra avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diğer elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın.
Mangalı yakin. Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pişirin.
Sumaklı soğan salatası ve yeşil salata ile sıcak olarak servis yapın.