Minik Sandviç Poğaça
Malzemeleri:
- Bir su bardağı ılık süt
- Bir su bardağı ılık su
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir paket kuru maya
- bir yemek kaşığı tuz
- İki yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)
İçi için
İsteğe göre bunlnardan birisi olabilir
- Kaşar
- Salam
- Beyaz peynir
- Zeytin ezmesi
- Nutella
Üzeri için
- İki tane yumurta sarısı
- Çörek otu,
- Susam
Yapılışı
İlik su ve süt karıştırılır.
Mayanın üzerine ılık su ve süt karışımı şeker eklenerek 10 dakika kabarması beklenir.
Tuz ve yağ ilave edilerek karıştırılır.
Un ilave edilerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Ilık bir yerde bir saat mayalanması sağlanır.
Mayalı hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve tepsiye aralıklı dizilir.
Birazda tepside bekletilerek kabarması beklenir.
Uzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Piştikten sonra poğaçaların soğuması beklenir. (soğumazsa keserken hamurlaşır)
Soğuyan sandviç poğaçalar ortadan kesilerek içine istenilen malzeme koyularak servis yapılır.