Ayvalı Lahana Sarması Tarifi
Malzemeler
- İki tane ayva
- Bir tane orta boy lahana
- İki su bardağı pirinç
- iki tane soğan
- 250 gram kıyma
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Nane
- Toz kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Pirinci sıcak suda bir saat beklettikten sonra süzün.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Ayvayı rendeleyin.
Üzerine pirinci, soğanı, kıymayı, maydanozu, karabiberi, nane ve sıvı yağın yarısını ekleyip karıştırın.
Yeteri kadar tuz ilave edin.
Lahanaları yaprak yaprak ayıklayın, haşlayıp suyunu sıkın.
Lahanaları yaprak yaprak ayıklayın, haşlayıp suyunu sıkın.
Lahana yapraklarının içine harçtan koyup sarın.
Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine sıvı yağı gezdirin.
200 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Üzerine nane ve toz kırmızı biber serperek servis yapın.