Bademli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri



Bademli Patlıcan Dolması Tarifi 
Malzemeler: 
  • İki tane orta boy patlıcan 
  • 12 dilim dana jambon veya salam 
  • Bir su bardağı soyulmuş badem 
  • Bir tane orta boy soğan 
  • iki çorba kaşığı zeytin yağı 
  • Bir su bardağı galeta un
  • Bir tutam kadar taze nane 
  • Kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ 
Hazırlanışı: 
Patlıcanları tüm olarak uzunlamasına dilimleyin. 
Üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika suda bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. 
Tavaya yağı koyup kızdırın, doğranmış soğanı pembeleşene kadar kızartın. 
Bir çorba kaşığı su ekleyip, suyunu çekince soyulmuş bademleri ilave ederek kavurun. 
Taze nanenin yarısını ince ince kıyarak soğanlı karışıma ilave edin ve tavayı ateşten alın. 
Patlıcanları kurulayın, hafif yağlanmış teflon tavada iki tarafını kızartın. 
Kızarttığınız her patlıcan diliminin üzerine bir dilim salam ve bir kaşık bademli karışımdan koyun.
Rulo şeklinde sararak kürdanla tutturun. 
 Yarısı kalan naneyi galeta unuyla karıştırın. 
Yaptığınız patlıcan rulolarını bu karışıma bulayıp, kızgın yağda 5-6 dakika kızartın.
Patlıcan dolması servise hazır...