Kol Böreği Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri Yapılışı


Kol Böreği Tarifi
Malzemeleri

  • 4 tane yufka
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar çörek otu

Yapılışı
Kol böreğimizi yapmaya başlarken öncelikle yufka aralarına süreceğimiz sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyerek iyice çırpalım. 
Daha sonra peynirimizi rendeleyelim ve maydanozu ince olarak kıyalım. 
Peynir ile maydanozu karıştırarak harç elde edelim. 
Yufkamızı masaya yayalım ve her yerine sos sürelim. 
Ortadan ikiye katlayalım ve tekrar sos sürerek içine harç dolduralım. 
Rulo şeklinde katlayalım ve yağlanmış yuvarlak tepsiye yuvarlak olarak yerleştirelim. 
Dört tane yufkayı bu şekilde yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve sosun tamamını dökerek 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. 
Pişen kol böreğimizi fırından çıkaralım ve ılıyınca dilimleyerek servis yapalım.  


Hiç yorum yok :