Bayatlamayan Mayalı Poğaça bayatlamayan mayasız poğaça tarifi


Bayatlamayan Mayasız Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 1 tane yaş maya
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un
  • 1 tane yumurta
  • 1 tane patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yapılışı
Poğaçamıza başlarken hamuru yoğurmak üzere malzemelerimizi karıştırma kabına alalım.
Yeteri kadar una sıvıyağ, soda, süt ve tuz ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Ayrı bir yerde ılık su da erittiğimiz yaş mayayı da ekleyelim.
Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar  iyice yoğuralım.
Hamur istenilen kıvama gelince üzerine bez örtelim ve biraz mayalanmaya bırakalım.
Patatesi haşlayalım ve rendelenmiş peynir ile karıştırarak harç yapalım.
Hamurumuz mayalanınca hamur bezeleri koparalım ve içerisine iç harçtan koyarak poğaça şekli verelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
Poğaçalarımızı yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
Fırından çıkınca sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok :