Ramazan Yemekleri Revani Tarifi Revani Nasıl Yapılır, Oktay Usta'dan Nefis Revani Tarifi, Ramazan Yemekleri Tarifi, Revani Tarifi Revani Nasıl Yapılır, İftar Yemekleri, Ramazan Çorbaları, Ramazan Tatlıları, Ramazan Paketi, Ramazan Revanisi, Revani Malzemeleri.
Oktay Usta'dan Nefis Revani Tarifi
Malzemeler:Oktay Usta'dan Nefis Revani Tarifi
- 4 Yumurta
- 1 Su B. Toz Şeker
- 1 Su B. İrmik
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 1 Pk. Vanilya
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Su B. Un
Üzeri İçin:
- 1 Su B. Hindista Cevizi
- 1 Çorba K. Kakao
- Kaymak
Şerbeti İçin:
- 4 Su B. Su
- 3,5 Su B. Toz Şeker
- Yarım Limon
Hazırlanışı:
İlk olarak şerbet malzemelerini tencereye koyup 10-12 dakika pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Yumura ve toz şekeri karıştırma kabına alıp mikser ile çırpıyoruz.
Erimiş tereyağı, irmik, vanilya, kabartma tozu ve un katıp biraz daha karıştırdıktan sonra yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküp çekene kadar dinlendiriyoruz. Çember kalıpla revaniden yuvarlaklar kesip servis tabağına alıyoruz. Revaninin artan kısımlarına hindistan cevizi ve kakao döküp karıştırıyoruz.
Çemberdeki revaninin üzerine koyup bastırıyoruz. Çemberleri çıkartıyoruz. Kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder