Patlıcan Paçası Nasıl Yapılır Tarifi


Patlıcan Paçası Tarifi
Malzemeleri:
  • 4 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-7 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı un
Yapılışı
1.Patlıcan paçası için küçük patlıcanları seçin.
Patlıcanların bütün kabuklarını soyun.Fakat saplarını kesmeyin.
Bıçakla patlıcanları 5-6 yerinden delin.Limon suyu ,tuz ve unu bir kapta su ile karıştırın.
Patlıcanları içine atın.
Elinizle patlıcanları bir güzel ovun.
20 dakika bekletin ve sularını sıkarak tencereye yerleştirin.
Üzerine kabukları soyulmuş küp şeklinde doğranmış domatesleri, sarımsakları, tuzu, şekeri ve zeytinyağını ilave edin.
Kısık ateşte 40 dakika pişirin.Sirkeyi ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Servis tabağına alın ve üzerini maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok :