Etli Mantı Nasıl Yapılır

Bir buçuk su bardağı un
Yarım çay bardağı su
Bir yumurta
Bir çay kaşığı tuz

İç harç malzemesi

  • 150 gram kıyma
  • Bir küçük soğan
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Yapılışı
Un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak sert bir hamur yoğurun
Hamuru ikiye bölün ve ayrı ayrı beze yapın
Bezelerin üzerini bez ile kapatın dinlendirin.
Kap içine kıyma, ince doğranmış soğan, karabiber, pulbiber ve tuzu koyarak yoğurun.
Hamur bezelerini ince açın ve karelere bölün
Üzerlerine harçtan koyun ve kareleri karşılıklı köşelerden birleştirin
Tencerede suyu kaynatın ve yeteri kadar tuzunu ilave edin
Mantıları kaynayan su içine dökün.
Tencerenin kapağı açık olarak 15 dakika haşlayın.
Tercihe göre, sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edin 

Hiç yorum yok :