Hünkar Beğendi Tarifi
Malzemeleri:
- 2 tane közlenmiş patlıcan
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane taze biber
- 1 tane domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
Yapılışı:
Kuşbaşı eti bir tavaya alıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra zeytin yağı, doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavuruyoruz.
1-2 dakika sonra salçayı, domatesi ve yeteri kadar baharatları ekliyoruz.
Karıştırıp 1 çay bard.kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
Beğendi için;
Tereyağını eritip unu ekliyoruz.
Un kokusu çıkınca sütümüzü ekliyoruz.
Kıvam aldığında ezdiğimiz köz patlıcanları ve tuzunu ekliyoruz.
Geniş bir servis tabağına önce beğendiği yayıyoruz. Daha sonra üzerine etimizi düzgün bir şekilde ekliyoruz.
Sıcak olarak yendiğinde daha lezzetli oluyor.Soğuyunca beğendi donduğu için hoş olmuyor..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder