Fırında Sağlıklı Karnıyarık
- 6 tane karnıyarıklık patlıcan
- 250 gram yağsız dana kıyması
- Çok az zeytinyağı
- 3-4 tane domates rendesi
- 1-2 yeşil biber
- 1 büyük kuru soğan
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Patlıcanları iyice yıkayıp, kurulayın alacalı kesin.
Fırça yardımıyla ,patlıcanları yağlayın.
Turbo fırında 200 derecede yaklaşık 15 -20 dakika arası fırınlayın.
Bu sıra tencereye soğan + 1 çorba kaşığı zeytinyağı + kıyma +biber +salça’yı koyup, pişirin.
Pişen kıymalı harca 1 su bardağı da sıcak su ekleyin.Tekrar tıkırdatın.
Bu sırada patlıcanlar fırınlanmış olmalı.
Her bir patlıcanın arasını kaşıkla açıp, kıymalı harçtan koyalım.
Borcam gibi bir fırın kabına patlıcanları yerleştirelim.
Üzerine bol domates rendesi de koyup, 1 su bardağı suyla tekrar fırınlayalım.
sterseniz sivri biberlerle üzerini süsleyin.
Yaklaşık bir 15-20 dakika daha fırınladıktan sonra, afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder