Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi


Güveçte Pastırmalı Fasulye Tarifi
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 kuru soğan  
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 tane rendelenmiş domates
  • Çemensiz pastırma 75 gram kadar
  • Güveç kabı
Yapılışı:
1-) Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın, yani üzerini 3 parmak geçecek kadar oda sıcaklığında suyla ıslatın. Fasulyeler sabaha kadar kabarsın.

2-) Kabaran fasulyeleri yıkayarak suyunu süzün. Üzerini geçene kadar su ekleyip, fasulyeleri dağılmadan haşlayın. Sakın tuz atmayın.

3-) Fasulyeler bir kenarda haşlanırken, güveç tenceresine soğan+yağ +domates rendesi + salçası +2 su bardağı suyu koyup, pişirmeye başlayın.

4-) Bu arada çemensiz pastırma dilimlerini 3′e 4′e bölüp, kaynayan sosa ekleyin. Pastırmaların tadı sosuna geçsin.

5-) Fasulyeler haşlandıktan sonra suyunu süzün, güveç tenceresindeki sosa ekleyin, karıştırın.   

6-) Güveç tenceresinin kapağını kapatıp, kısık ateşte fasulyelerin sosuyla bütünleşmesi için pişirin. Piştikten sonra altını kapatın. Dilenirken güvecin ısısıyla biraz daha pişmeye devam edecek, hatta fasulyeler suyunu çekecek. Suyunu çok çekerse, mutlaka sıcak su ekleyin. Demlendirin.

7-) Yanında sade pilavla servis yapın.

Hiç yorum yok :