Mis Açma Tarifi


Açma Tarifi 
Hamuru için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • 7 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • Susam
Hazırlanışı
Su ve sütü küçük bir tencerede ısıtın, ılık olması yeterli. Yoğurma kabınıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı homojen bir hale getirin.

Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı ile un aldı ancak bu miktar unun markasına hatta elinizin ve ortamın sıcaklığına göre de değişmektedir. O nedenle unu 1′er bardak 1′er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini temiz bir örtü ile örterek mayalanması için bırakın. 

Vaktiniz müsaitse 1 – 1,5 saat dinlendirin. Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye açmaları dizin, aslında açma tarifi dedim ama ben bazılarını da poğaça gibi yuvarlak şekillendirdim. Tercih sizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam, çörek otu vs. dökebilirsiniz. 

160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında açmaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok :