Pastane Poğaçası Tarifi


Pastane Poğaçası Tarifi -1
Malzemeler:
  • 1 kg un
  • 2 paket margarin
  • 3 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
İç Malzemesi
  • 2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 5 dal dereotu
  • 4 taze soğan
Yapılışı
Unumuzu derin bir karıştırma kabına koyup ortasına havuz açalım. Mayamızı, şekerimizi ve 1 bardak ılık suyumuzu koyup havuzun ortasında karıştıralım ve köpürene kadar mayalanmasını bekleyelim. Bu arada iç harcımız hazırlamak için dereotumuzu ve taze soğanlarımızı doğrayalım beyaz peynirimizle karıştırıp kenarda bekletelim. Hamurumuz mayalandıktan sonra yağlarımızı, yumurtalarımızı ve tuzumuzu koyup iyice yoğuralım. Yumurtadan biraz daha büyük bezeler yapıp mutfak tezgâhımıza dizelim ortalarını ezip iç harcımızdan koyalım. Ağızlarını kapatıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim 15 dakika oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyip 200 derece fırında pişirelim.  

Pastane Poğaçası Tarifi Oktay Usta -2  

  • Malzemeleri
  • 1 çay bardağı süt (ılık)
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 yumurta (birinin sarısını üstüne süreceğiz)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 kahve kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Margarini bir kaba koyun ve elinizle yumuşatıp yumurtayı ilave edin. Şeker, tuz, süt ve suda erittiğimiz mayayıda ekleyin. Unu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 15 dk kadar mayalandırın. Hamurunuza şekil verin ve fırın tepsisinde 1 saat kadar mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin. 180 derecelik fırında pişirin…

Hiç yorum yok :