Şehriyeli Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3,5 su bardağı su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker

Yapılışı
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün.  

Tencerede şehriye sıvı yağ ve margarin ile kavrulur. Pirinçler ilave edilip tuz konularak kavrulur. Suyu konur. Şeker ve limon ilave edilir. 5 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pişer, dinlendirilir.

Hiç yorum yok :