Evde Kumpir Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Büyük boy patates
- Sosis veya salam (doğranmış)
- Mısır (haşlanmış veya konserve)
- Bezelye (haşlanmış veya konserve)
- Kornişon turşusu (doğranmış)
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Tereyağı
- Mayonez
- Ketçap (isteğe bağlı)
Yapılışı
· Fırınınızı 250 derecede ısıtınız.
· Patatesleri yıkayıp, kurulayıp teker teker alüminyum folyoya sarınız.
· Fırın ısınınca patatesleri en üst rafta ızgara üzerinde pişiriniz.
· Patateslere kürdan batırarak pişmesini kontrol ediniz.
· Patatesler pişince bıçakla ortadan yarınız.
· Sıcak patatese önce biraz tereyağı koyunuz. Çatalla patatesin kabuklarına zarar vermeden patatesin içini ezerek püre haline getiriniz.
· Daha sonra diğer malzemelerden istediğiniz kadar ilave ediniz ve karıştırınız.
· En son isteğe bağlı ketçap ilave ediniz.
Afiyet olsun linki tıklayınız
Diğer Kumpir Tarifleri