Evde Kumpir Nasıl Yapılır


Evde Kumpir Nasıl Yapılır  
Malzemeler:
  • Büyük boy patates
  • Sosis veya salam (doğranmış)
  • Mısır (haşlanmış veya konserve)
  • Bezelye (haşlanmış veya konserve)
  • Kornişon turşusu (doğranmış)
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Tereyağı
  • Mayonez
  • Ketçap (isteğe bağlı)
Yapılışı
· Fırınınızı 250 derecede ısıtınız.
· Patatesleri yıkayıp, kurulayıp teker teker alüminyum folyoya sarınız.
· Fırın ısınınca patatesleri en üst rafta ızgara üzerinde pişiriniz.
· Patateslere kürdan batırarak pişmesini kontrol ediniz.
· Patatesler pişince bıçakla ortadan yarınız.
· Sıcak patatese önce biraz tereyağı koyunuz. Çatalla patatesin kabuklarına zarar vermeden patatesin içini ezerek püre haline getiriniz.
· Daha sonra diğer malzemelerden istediğiniz kadar ilave ediniz ve karıştırınız.
· En son isteğe bağlı ketçap ilave ediniz.

Diğer Kumpir Tarifleri

Kumpir Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifi