Fırında Tavuk Tarifi
Malzemeler
- Sekiz parça tavuk eti
- Bir tane soğan
- Dört diş sarmısak
- Üç çorba kaşığı limon suyu
- Üç çorba kaşığı sirke
- Üç adet defne yaprağı
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Sıvı yağ
- Kekik
- Ketçap
- Tuz
Hazırlanışı
Tavuk etlerini payreks (ısıya dayanıklı cam) bir kaba dizin. Malzemelerin tümünü bir tencerede (sıvı yağ, ince kıyılmış soğan, sarmısak, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, kırmızı pul biber, ketçap) bir buçuk su bardağı su ile iyice kaynatın.
Elde ettiğiniz sosu tavukların üzerine döktükten sonra, kabı alüminyum folyo ile kapatın. Isısı orta derecede olan fırında bir saat (60 dakika) pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder